Menu

Volvo XC40 P8 Recharge

 
16 oktober 2019, het moment dat de allereerste Volvo Recharge op de markt is gekomen. De XC40 Recharge zal eind 2020 in onze showroom te bewonderen zijn. Meer informatie zoals: uitrusting, specificaties, opties interieur mogelijkheden en pakketten volgt naar verwachting begin 2020.
 
De Volvo XC40 Recharge, gebaseerd op de meermaals onderscheiden en succesvolle compacte SUV, is het eerste model uit een reeks volledig elektrische Volvo’s. De introductie is een mijlpaal voor Volvo; de XC40 Recharge is het allereerste volledig elektrische model van Volvo en bovendien de eerste Volvo met een gloednieuw infotainmentsysteem met Google’s besturingssysteem Android.
 
In de komende vijf jaar introduceert Volvo elk jaar een nieuw, volledig elektrisch, model. In 2025 moet de helft van alle Volvo-verkopen een volledig elektrisch model zijn. De andere helft is weggelegd voor de hybride uitvoeringen. Recharge is de overkoepelende naam van al deze oplaadbare Volvo’s (volledig elektrisch of plug-in hybride).
 
Hoe lang kan ik rijden zonder de accu op te moeten laden?
De accu heeft een nominale capaciteit van 78 kWh. Met een volledig opgeladen accu kunt u naar verwachting meer dan 400 km rijden op verschillende snelheden voordat de accu weer opgeladen moet worden. Uw werkelijke bereik wordt echter ook beïnvloed door uw rijstijl en andere factoren, zoals wegomstandigheden en weeromstandigheden. Andere aspecten die het bereik kunnen beïnvloeden zijn hoeveel elektriciteit u verbruikt voor functies in de auto, waaronder het verwarmen en koelen van het interieur. Het bereik kan verbeterd worden door de temperatuur van de auto alvast op afstand te regelen tijdens het opladen. U kunt ook een warmtepomp nemen, waardoor waardevolle energie bespaard kan worden.
 
Pure kracht
408 pk. 0-100 km/u in 4.9 sec. 1,500 kg trekgewicht zonder uitstoot tijdens het rijden. In de volledig elektrische XC40 hoeft u op niets meer in te leveren om op een duurzamere manier auto te kunnen rijden.
De auto zal 40 minuten nodig hebben om de accu bij te laden tot ~80% batterijpercentage. De auto is in acht kleuren leverbaar.
 
De XC40 Recharge is sinds januari 2020 te bestellen. De vanaf prijs bedraagt €59.900,- en maar 8% bijtelling (over de eerste €45.000,-). Daarnaast betaalt u voor deze auto geen wegenbelasting en is deze auto vrijgesteld van BPM.