Menu

Ongeveer 1800 werkplaatsen in Europa en in de wereld staan klaar om camperbezitters te helpen.

Van de meer dan 6500 Fiat Professional werkplaatsen in Europa die ook camperbezitters kunnen helpen, zijn ongeveer 1800 specifieke Fiat Camper Assistance werkplaatsen:

Deze werkplaatsen zijn geschikt zijn voor de kenmerken en afmetingen van campers, parkeerplaatsen,
toegangswegen, ruimte in de werkplaats en hefbruggen. Permanente voorraad van verbruiksmaterialen en originele onderdelen die het meest nuttig zijn voor vakantievoertuigen speciale procedures om de werkzaamheden te versnellen.

Onze deskundige werkplaats beveelt u de volgende noodzakelijke controles aan, die u uit moet voeren voordat u weer gaat reizen na een lange periode van stalling.

Laat de motorolie en de remvloeistof controleren:

We maken van deze gelegenheid gebruik om u eraan te herinneren dat de onderhoudsbeurt om de 45.000 km (40.000 voor de 2.2 motor) uitgevoerd moet worden. Wij adviseren u echter, als u jaarlijks weinig kilometers rijdt, de motorolie elk jaar en de remvloeistof om de twee jaar te vervangen. Voor de geldigheid van de garantie, is een controle na het eerste jaar van gebruik van je camper niet noodzakelijk, tenzij de kilometerstand bereikt is waarbij een onderhoudsbeurt voorzien is. Vergeet niet dat de aanbevolen olie Selenia WR is of anders een andere SAE 5W-40 olie, volgens de fabrieks  standaard.
 

Controleer de bandenspanning:

Fiat Professional adviseert 5,0 bar voor de voorbanden en 5,5 bar voor de achterbanden voor de Ducato met wielen van 15” en 5,5 bar voor zowel de voor- als achterbanden voor de Ducato Maxi (met wielen van 16”). Pomp de banden niet teveel op: hoewel u een heel klein beetje brandstof zou kunnen besparen, zou u stabiliteit kunnen verliezen en zou het loopvlak van de banden sneller kunnen slijten.

Fiat Professional adviseert u de accu los te koppelen als de camper lange tijd stil moet blijven staan. Als je dus de accu tijdens de winter hebt afgekoppeld, sluit hem dan weer aan; het enige dat u hoeft te doen is de klok opnieuw instellen (behalve het eventuele opladen van de accu).
 

Vergeet Fiat Camper Assistance niet:

Tenslotte herinneren we u eraan dat er via het gratis internationale nummer 00800 34281111 (of anders + 39 02 44412160) altijd iemand bereikbaar is, die uw eigen taal spreekt, vanuit alle Europese landen.
Wegenwachthulp
Informatie
Customer Care
Een exclusieve service voor mensen met een Ducato camper