Menu
De volledig elektrische Volvo C40 Recharge heeft een veiligheidsscore van vijf sterren gekregen in de Euro NCAP-tests van 2022. Hij voegt zich daarmee bij zijn broers en zussen in het Volvo Cars-gamma als één van de veiligste auto's op de weg.

 

Hiermee zet Volvo Cars zijn reeks van vijf sterren in de Euro NCAP-test voort. Alle geteste Volvo-modellen die vandaag te koop zijn, kregen vijf sterren in hun afzonderlijke Euro NCAP-beoordelingen.

De C40 Recharge scoort vooral goed op het gebied van veiligheid voor inzittenden en rijhulpsystemen, mede dankzij een van de meest uitgebreide standaard veiligheidsaanbiedingen in zijn segment. Naast vele andere scenario’s helpen deze veiligheidstechnologieën bestuurders om aanrijdingen te detecteren en te vermijden, op hun rijstrook te blijven en de gevolgen van ongewild van de weg raken te beperken.

“Wij streven er altijd naar om toonaangevend te zijn op het gebied van veiligheid," zegt Malin Ekholm, hoofd van het Volvo Cars Safety Centre. "Dit betekent dat wij ons in al onze auto's houden aan strenge veiligheidsnormen, waarvan wij er vele in de loop der tijd hebben helpen ontwikkelen. Welke Volvo u ook kiest, u en uw dierbaren rijden in een van de veiligste auto's op de markt."

De C40 Recharge, die in 2021 werd gelanceerd, is het tweede volledig elektrische model van Volvo Cars. In de komende jaren wil Volvo Cars een hele nieuwe generatie van volledig elektrische auto's uitrollen, één van de meest ambitieuze elektrificatieplannen van de industrie.

Volvo Cars was de eerste gevestigde autofabrikant die inzet op volledige elektrificatie en ernaar streeft om tegen 2030 alleen nog maar volledig elektrische auto's te verkopen. Tegen 2025 wil Volvo Cars al de helft van zijn wereldwijde volume uit volledig elektrische auto's halen. De komende generatie Volvo-modellen weerspiegelt de ambitie van Volvo Cars om toonaangevend te zijn op het gebied van veiligheid en zal dan ook nieuwe normen stellen op dat gebied.