Menu

Wij als Volvo dealer zijn uw Volvo-kenniscentrum. Met vakmensen die uw auto door en door kennen, gebruikmaken van specialistische gereedschappen en op úw Volvo afgestemde meetapparatuur. Zo wordt uw APK snel en effectief uitgevoerd. De prijs is € 49,- all-in voor elk type Volvo, dus inclusief roetmeting of viergasmeting en RDW afmeldkosten.

 

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een wettelijk verplicht controlemoment. 

Uw Volvo wordt hierbij gekeurd op onderdelen als verkeersveiligheid, milieu en registratie. Juist daarom kunt u dit het best door de Volvo-dealer laten doen. Bij ‘verkeersveiligheid’ bijvoorbeeld moeten:

  • remmen
  • wielophanging
  • de schokdempers
  • banden
  • stuurinrichting
  • verlichting
  • en de carrosserie geïnspecteerd worden

En bij ‘milieu’ zijn het de emissiewaarden.


APK tot 2 maanden vóór vervaldatum

U kunt uw auto maximaal tot 2 maanden voor de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met 1 of 2 jaar verlengd. Laat u uw voertuig meer dan 2 maanden vooraf gaande aan de APK-datum keuren? Dan krijgt uw Volvo een nieuwe APK-vervaldatum.

Uitstel APK is niet mogelijk

Het is wettelijk niet mogelijk om uitstel te verkrijgen voor uw APK. Wilt of kunt u niet aan de keuringsplicht voldoen? Dan heeft u de mogelijkheid de geldigheid van het kentekenbewijs te laten schorsen. Indien de APK vervaldatum is verstreken mag u alleen nog met de auto naar een keuringsstation rijden via de kortst mogelijke route. Wees dus op tijd met het keuren van uw auto!

APK BIJ DE VOLVO-DEALER: ‘GOED GEKEURD’

 

Heeft u een alarmsysteem?

Is uw alarmsysteem ouder dan drie jaar of heeft u Volvo On Call als voertuigvolgsysteem? Dan moet uw systeem elk jaar gecontroleerd worden. Uw dealer mag dit uitvoeren. Na de keuring wordt het alarmcertificaat voor uw diefstal- en auto inbraakverzekering met een jaar verlengd. Wij adviseren om de keuring samen met de APK te laten uitvoeren.