Menu

V60 B3 Essential Edition

De nieuwe Essential Edition is gebaseerd op de Essential uitvoering en voegt daar het Park Assist pack aan toe.
Hiermee is de Essential Edition zeer goed uitgerust voor de zakelijke markt en leverbaar vanaf € 44.995 rijklaar.
 
Er is standaard metallic lak (Vapour Grey metallic), 17” lichtmetalen velgen, LED koplampen, Dual Zone ECC, Google infotainment met Google Maps en 4 jaar data inbegrepen, Park Assist voor, achter en een Park Assist camera achter.
Er zijn geen beperkingen in het aanbod. Alle packs, opties, bekledingen en exterieurkleuren van de Essential uitvoering zijn te bestellen. Het Climate pack en Driver Assist pack zijn zeer populair. Ook lederen bekleding en de tweevoudig elektrisch verstelbare lendensteunen geven een mooie upgrade. Bij de velgen is er een 18” en 19” velg beschikbaar af fabriek. De aandrijving wordt verzorgd door de zuinige en krachtige B3 mild hybrid.
 
Zoals bekend is de motor nu van het Miller principe wat zorgt voor een efficiëntere verbranding. Remenergie wordt teruggewonnen en opgeslagen in de mild hybrid accu. Bij accelereren levert deze accu stroom aan de elektromotor. Het schakelen gebeurt door de 7-traps DCT automaat. Het geheel levert aansprekende prestaties bij een laag verbruik en lage uitstoot. De uitstoot bedraagt slechts 139 gram CO2/km bij een standaarduitvoering. 
 
De V60 B3 Essential Edition is hoger geprijsd dan de voorgaande Momentum Advantage uitvoering.
Uiteraard hebben de inflatie en bpm-stijging (2022 én 2023) een prijsverhogend effect. Echter, afgezet tegen de extra uitrusting van de Essential Edition is het prijsverschil erg klein te noemen.
 

De V60 Essential Edition beschikt over een uitgebreide lijst standaardopties. Alles is aanwezig om elke reis aangenaam te maken op gebied van comfort, veiligheid en connectiviteit. Hieronder vindt u het in één duidelijk overzicht:

 • City Safety
 • Google Infotainment
 • High Performance Audio
 • LED koplampen
 • 17 inch lichtmetalen velgen
 • Parkeercamera achterzijde
 • Parkeersensoren voor- en achterzijde
 • Draadloze telefoonlader
 • 9 inch touchscreen
 • 8-traps automaat
 • Volvo On Call
 • 2-zone airconditioning
 • Zwarte raamomlijsting

De Essential Edition beschikt over efficiënte mild-hybrid technologie. De B3 benzinemotor is gekoppeld aan een systeem dat kinetische energie omzet in elektriciteit. Dit vermogen wordt ingezet voor een aantal boordsystemen, de startmotor en op piekmomenten. Hierdoor ervaart u een uiterst soepel rijgedrag. Alle technische specificaties van de V60 B3 Essential Edition treft u aan in onderstaande tabel.

U rijdt de V60 B3 Essential Editon al vanaf € 649 per maand met Volvo Private Lease (72 maanden / 15.000 km p.j.).

Zakelijk rijden
Voor u als zakelijke rijder is de Essential Edition uitvoering zeer interessant door zijn lagere fiscale waarde dan de voorgaande Essential uitvoering.
Met een fiscale waarde van € 43.735 heeft u een bijtelling vanaf € 290,44 (netto bij 37,07% loonbelasting).
Een voordeel in fiscale waarde van maar liefst € 2.500 en in bijtelling € 17 (netto) in vergelijking met de V60 B3 Essential uitvoering.

 

Essential Edition Accessoire Packs
U kunt uw V60 Essential Edition voorzien van mooie zwarte of chromen accenten en bovendien ook met 19 incg Glossy Black wielen.
Deze accessoires tellen niet mee in de fiscalke waarde en u betaalt dus ook geen bijtelling over deze extra's.
Meer informatie over deze pakketten vindt u hier.
 
Aandrijflijn B3 mild-hybrid
Vanafprijs  €44.995
Vermogen 163 pk
0-100 km/h 9.1 sec.
CO2-emissie 153-169 g/km
Brandstofverbruik 6.8-7.5 l/100km