Menu

De Volvo XC40 is tijdens het Driving Business Event van vakblad Automotive Management uitgeroepen tot ‘Zakenauto van het Jaar 2024’. De jury is vooral onder de indruk van zijn duurzaamheid, gunstige kilometerkostprijs en hoge restwaarde.

’Hij verdient het’
Sommige juryleden van de jaarlijkse Zakenauto van het Jaar-verkiezing zeggen verrast te zijn door de overwinning van de Volvo XC40, gezien de veelzijdige SUV al enige tijd populariteit gewonnen heeft. Dat neemt niet weg dat het model ijzersterke eigenschappen heeft die bij zowel zakelijke rijders als particulieren geliefd zijn. Vorig jaar eindigde de Volvo XC40 al in de top 5 van de zakenautoverkiezing en nu is hij dus uitgeroepen tot winnaar. ’Hij verdient het’, oordeelt de jury.

Onverminderd populair
De jury, bestaande uit directieleden van leasemaatschappijen, wagenparkbeheerders en vakjournalisten, is onder de indruk van de veelzijdigheid, veiligheid, duurzaamheid en aantrekkelijke kilometerkostprijs van de Volvo XC40. Deze eigenschappen vertalen zich in hoge restwaardes – wat een belangrijke factor is voor de zakelijke markt om voor de Volvo XC40 te kiezen en bijdraagt aan de onverminderde populariteit van de SUV onder leaserijders en leasemaatschappijen.

Kwaliteit importeur en dealer
De Volvo XC40 heeft zijn titel ’Zakenauto van het Jaar 2024’ ook te danken aan de hoge waardering en kwaliteit van Volvo Car Nederland en de dealerorganisatie. ’Ze staan voor hun dealernetwerk en hun propositie’, is te lezen in het juryoordeel. ’De XC40 maakt rijders blij en de propositie richting de lease- en fleetmarkt past nog steeds bij wat de markt vraagt.’

Succesnummer
De Volvo XC40 is een regelrecht internationaal succesnummer. Hij werd in 2018 met grote overtuiging en als eerste Volvo ooit verkozen tot ‘European Car of the Year’, groeide uit tot een van de bestverkochte auto’s van Nederland en is nu vijf jaar na zijn marktintroductie verkozen tot ’Zakenauto van het Jaar 2024’. Behalve de eigenschappen die door de jury worden geprezen, is het succes van de Volvo XC40 ook te danken aan het veelzijdige aanbod met efficiënte hybride- en volledig elektrische varianten die zowel zakenrijders als particulieren aanspreken.

Tot 572 km range
Met de recent vernieuwde Volvo XC40 Recharge Pure electric is de marktpositie van de volledig elektrische XC40 bovendien sterk verbeterd. Er zijn belangrijke verbeteringen doorgevoerd op het gebied van rijprestaties, laadvermogen en range. Zo kent de Single Motor Extended Range-versie nu zelfs een actieradius tot 572 kilometer (WLTP). Het resultaat is er naar: de volledig elektrische XC40 mag zich momenteel de nummer 3 EV van Nederland noemen.

XC40 nu met subsidie
Om de vernieuwde Volvo XC40 nóg aantrekkelijker te maken, is de SUV in gelimiteerde oplage beschikbaar als XC40 Pure electric Essential met een royale standaarduitrusting, een vermogen van 238 pk en een actieradius tot 467 kilometer (WLTP). Met een fiscale waarde van € 44.880 komt deze versie in aanmerking voor € 2.950 aanschafsubsidie voor particulieren (SEPP). Wie de XC40 Pure electric Essential aanschaft via private lease, kan rekenen op een subsidie van € 61 per maand voor een periode van 48 maanden.

Ervaar de verfijnde kracht en verminderde uitstoot in onze XC40 B3 mild hybrid. Nu leverbaar vanaf € 45.995 (fiscale waarde € 44.880).

Wacht niet te lang, want deze speciale uitvoeringen zijn leverbaar in beperkte oplage. Kom langs voor meer informatie, een proefrit of vraag vrijblijvend een offerte aan.