Menu
Het afspelen van YouTube-video's wordt mogelijk in alle Volvo's die zijn uitgerust met Google, waarmee de samenwerking tussen Volvo Cars en Google wordt voortgezet. Ook navigatie-app Flitsmeister wordt beschikbaar.

 

YouTube wordt het eerste videoplatform dat in Volvo's op Google Play te vinden en te downloaden zal zijn. Dit is het begin van het mogelijk maken van videostreaming in auto's.

Als je met een elektrische auto rijdt, kan het zijn dat je voor langere ritten moet stoppen om de batterij op te laden. Als je video's kunt afspelen in de auto, kunnen Volvo-bestuurders tijdens hun laadpauze genieten van livestreams, nieuws, programma's of de nieuwste video van hun favorieten.

Cruciaal is dat Volvo Cars geen compromissen sluit op het gebied van veiligheid en het afspelen van video's alleen toestaat als de auto volledig stilstaat.

"Onze klanten toestaan video's te bekijken tijdens het laden of wanneer ze wachten om hun kinderen van school te halen, maakt deel uit van onze belofte om hun leven beter en aangenamer te maken," zegt Henrik Green, Chief Product Officer bij Volvo Cars. "Met YouTube en andere belangrijke streamingdiensten kunnen onze klanten binnenkort genieten van hun oplaadpauze in plaats van het als een gedoe te zien - waardoor het bezit van een volledig elektrische auto net dat beetje aangenamer wordt."

De samenwerking tussen Volvo Car Group en Google begon toen Volvo Car Group aankondigde als eerste een infotainmentsysteem op basis van Android te zullen integreren met ingebouwde Google-apps en -diensten.

Naast videoweergave kondigen Volvo Cars en Google vandaag aan dat klanten binnenkort navigatie-apps als Sygic en Flitsmeister, oplaad-apps als Chargepoint en Plugshare, en parkeer-apps als SpotHero en ParkWhiz kunnen downloaden, voor zover beschikbaar.

De introductie van het afspelen van video's valt samen met de aankondiging dat Volvo's naadloos wil integreren met apparaten die Google Assistant ondersteunen, waardoor de auto's in feite slimme apparaten worden. 

Dankzij deze integratie met de apparaten die Google Assistent ondersteunen en de introductie van YouTube kunnen Volvo's fungeren als een verlengstuk van de leefomgeving van de bestuurder.

In combinatie met een audiosysteem dat kan concurreren met dat van menig huiselijke omgeving en het rustgevende karakter van het Volvo-interieur - een gesloten omgeving met geluidsreductie en comfortabele stoelen - kan de auto dienen als een extra persoonlijke ruimte zonder afleidingen. Aangezien het aanbod van Volvo Cars ook onbeperkte data omvat, kunnen klanten zo lang YouTube kijken als ze willen.*

"De auto is een geweldige plek om van video en audio te genieten, dus het zou me niet verbazen als dit betekent dat mensen meer tijd in hun Volvo's doorbrengen, ook als ze nergens naartoe gaan," aldus Henrik Green.

 

Deze apps en Apple Carplay zijn vanaf week 28 beschikbaar in softwareupdate V2.2 op de iCup modellen.

 

Bron: https://www.media.volvocars.com/nl/nl-nl/media/pressreleases/292936/youtube-komt-beschikbaar-voor-volvos-met-google-android-infotainment