Menu
408 pk (300 kW)

of

517 pk (380 kW)
€ 99.195,-

Vanafprijs

€ 1.279,- excl. BTW

Operational Lease

72 maanden / 15.000 km p.j.

Snelladen 10-80%

in 30 min.

He Hallo ;)

Maak kennis met onze nieuwe volledig elektrische SUV

‘Een geheel nieuw tijdperk in Volvo-veiligheid.’ Met deze veelbelovende woorden kondigde Volvo-CEO Jim Rowan de nieuwe Volvo EX90 aan. Zo is deze volledig elektrische SUV uitgerust met Safe Space-technologie met lidar. Dit creëert een zeer nauwkeurig real-time 360 graden beeld van de omgeving. Technologie die in staat is meer waar te nemen dan het menselijk oog. Grensverleggend, zelfs voor Volvo! 

 

 

Lidar technologie

Deze technologie geeft beter zicht opDe Volvo EX90 heeft een geavanceerde set buitensensoren met radars, camera's en ultrasone sensoren, aangevuld met lidar. Daarmee wordt continu de omgeving voor de auto gescand. Dat biedt een uiterst precieze schatting van de vorm en grootte van objecten voor de auto, plus een driedimensionaal beeld van de buitenomgeving. Door die informatie te combineren met inzicht in de toestand van de bestuurder, kan uw Volvo detecteren wanneer de bestuurder extra veiligheidsondersteuning nodig heeft.

 

 

Pilot Assist - verbeterde bestuurdersassistentie

De verbeterde bestuurdersassistentie van de Volvo EX90 maakt uw reis soepeler en relaxter. De auto kan het verkeer en de rijstrookmarkeringen in de gaten houden en u ondersteunen door de snelheid en onderlinge afstanden aan te passen aan de actuele omstandigheden. Zo kunt u bijvoorbeeld veiliger scherpe bochten maken of van rijstrook wisselen. Als het systeem merkt dat de bestuurder niet reageert, kan de auto zichzelf binnen de rijstrook tot stilstand brengen.